Karin Granstrand– Vältrampade stigar

målning på siden med pigment från naturen i abstrakt form

2018.12.02 – 2019.01.30

Karin Granstrands mjuka teckningar präglas av raka linjer och geometriska former. Mjukheten ligger inte i bildernas motiv utan i det textila material av vilket de är framställda. Siden som färgats med naturliga färgämnen, omsorgsfullt sönderklippt och sammanfogat. Ibland antyder de ett djup; ett rum i bilden som perspektivteckningar av mer eller minder komplexa tredimensionella figurer. Ena stunden familjära, en kub eller pyramid, i nästa något omöjligt. En påminnelse om att dessa bilders egentliga djup inte är en illusion i perspektivet utan en verklighet i färgen.

Centralt i utställningen finns en installation vilande på golvet, en bild uppbyggd av en del av de naturliga färgämnen som färgat textilierna i utställningen. Krapp, granatäppelskal, rabarberrot, gurkmeja, alkannarot och salt. Färgen blir mycket mer än något vi ser och naturen visar sig allt annat än grön.

Samtidigt med utställningen arbetar Karin Granstrand med en offentlig gestaltning av den nya förskolan i Anderstorp, verk skapade tillsammans med de barn som snart skall göra den nya förskolan till sin.