Gislaveds konsthall på Anderstropsvägen 3 med ett montage av palmer mot solnedgång

ANDERSTORPSVÄGEN 3A

Gislaveds konsthall finns i nya lokaler med plats för större utställningar, pedagogiska verkstäder och en växande verksamhet.

Syftet med flytten är att ge bättre utrymmen för konsthallsverksamheten att bedriva parallella verksamheter, det vill säga att allt det förutom utsällningarna som gör en konsthall till en levande plats för möten och lärande i alla åldrar.

Konsthallens flytt har länge planerats och utretts bland annat med ett flertal utställningar i just de lokaler som konsthallen nu flyttat in i. De första utställningarna på Anderstorpsvägen genomfördes över vintern 2019-20, parallella separatutställningar med Lisa Trogen Devgun och Bo Arnros. Sedan dess har ett flertal ytterligare utställningar och arrangemang genomförts, hela tiden med med parallella lokaler i Borgen.

Borgen där Gislaveds konsthall startade har sedan våren 2024 överlämnats till kommunens enhet för psykiskt funktionsstöd, som startat upp ett återhämtningscenteri lokalerna.

Först ut efter flytten, våren 2024 blev Konstrundan Gislaved Gnosjös samlingsutställning. En fri utställning som är öppen för alla konstnärer med anknytning till de två kommunerna. 40 lokala konstnärsskap visades i samlingsutställningen som dubblade besökarantalet jämfört med föregående år.

 

Tidigare utställningar hos Gislaveds Konsthall i lokalerna:

Lisa Trogen Devgun

Bo Arnros

Petra Hultman

A Collaboration Monument

Nina Ölund Noreskär