FOLKSAMLING II

En utställning som växer

Nya verk i Gislaveds kommuns konstsamling av Nina Ölund Noreskär, Munish Wadhia, Olof Nimar, Lisa Trogen Devgun, och Krister Kühlwein.

Utställningnen Folksamling är ett resultat av vår omställning och anpassning till Coronapandemin. Tillsammans äger vi i Gislaveds kommun en konstsamling, verk som via gåvor och inköp genom åren samlats in och som tillsammans avspeglar ett stycke historia. I del ett fyllde vi konsthallen med verk som inte så ofta visats för allmänheten.

I den andra delen av utställningen "Folksamling"presenteras nyinköpta verk. Dessa blir en permanent del av Gislaveds kommuns konstsamling och kommer efter utställningen att finna nya platser i de kommunala verksamheterna.

Vänd blicken inåt och framåt. Vem är du och vad tar du med dig från den här tiden? Coronapandemin kommmer att lämna spår på ont och gott. Mycket av vad denna skiftestid verkligne inneburit är omöjligt för oss att överblicka idag. Inom kulturen vet vi att vi tvingades till att både ställa in och ställa om mycket av våra planer.

Hos Gislaveds konsthall liksom hos många andra innebar inställda ohc uppskjutna utställningar att pengarna inte användes som planerat, istället för att låta dem "brinna inne" beslöt konsthalle tillsammans med kulturnämnden att göra inköp från konstnärer med anknytning till konsthallensverksamhet för att stötta dessa och skapa varaktiga värden för invånare och publik. När vi var tvugna att hålla till godo med e nreducerad verksamhet på konsthallen blev det extra viktigt att istället ge invånarna konstupplevelser som varar länge.