FOLKSAMLING DEL II

Två av Nina Ölund Noreskärs skulpturala målningar

Nina Ölund Noreskär, 2020.

I den andra delen av utställningen "Folksamling"presenteras nyinköpta verk. Dessa blir en permanent del av Gislaveds kommuns konstsamling och kommer efter utställningen att finna nya platser i de kommunala verksamheterna.

Utställningnen Folksamling är ett resultat av vår omställning och anpassning till Coronapandemin. Tillsammans äger vi i Gislaveds kommun en konstsamling, verk som via gåvor och inköp genom åren samlats in och som tillsammans avspeglar ett stycke historia. Gislaveds konsthall har ägat sommarmånaderna åt dessa konstverk som finns på förskolor såväl som äldreboenden och omfattar allt från skulptur till video. Vi har fyllt konsthallen med verk som inte så ofta visas för allmänheten. Nu visar vi verk som kommer att få nya hem i gislaveds kommuns byggnader och bli del av den permanenta utställning som samlingen utgör.

Till utställningens andra del köper vi in nya verk från konstnärer med anknytning till Gislaveds kommun eller konsthallen. På detta sätt skapar vi ett bestående värde för alla kommunbens invånare samtidigt som iv stöder verksmamma konstnärer.