ÖPPETTIDER

TIS–FRE 12–17
LÖR–SÖN 11–15

STÄNGT: 25/5, 6/6, 23-25/6 .

stängt mellan utställningspErioderna

Utställningar

Aktuellt

”Utan titel” av Heba Alakkad (fotograf, Heba Alakkad)

Heba Alakkad & Soubhi Shami

”Allt möjligt”

19 aug – 10 sep

Vernissage: 19 augusti, kl. 11-15. Konstnärssamtal mellan Heba Alakkad och Rebecca Nordström, vik. konstintendent sker klockan 12.


Heba Alakkad visar upp den verklighet hon ser utanför sitt fönster. Hon gestaltar det nyckfulla vädret, fåglarnas och människornas rörelser, samt deras inbördes relation. Men världen utanför kan förändras fort och ställa allt på ända. Vardagen utanför fönstret skapas i collage av papper, grafik och måleri.

 

Med utgångspunkt från collagen gör Soubhi Shami sin tolkning i dockform. På så vis återskapas verkligheten utanför på nytt, denna gång i form av dockskulpturer. De två konstnärerna gör ett försök att visa på förhållandet mellan den yttre och den inre världen, och hur dessa påverkar varandra.

 

Heba Alakkad arbetar med collage i tyg, papper och måleri. Hennes motiv är särpräglade, detaljrika och färgstarka, laddade med symboler och undertoner. Alakkad föddes 1981 i Syrien. Där blev hon känd som en kontroversiell och obekväm person på grund av sitt starka ställningstagande för kvinnors rätt. Hon flydde med sin man och lille son till Libanon och sedan till Sverige för ca 4 år sedan. Sedan sommaren 2015 bor Alakkad i Gislaved.

 

Soubhi Shami föddes 1989 i Aleppo, Syrien. Idag lever och verkar han i Leipzig, Tyskland. Shami, som har varit verksam inom teatersektorn sedan 14 års ålder, har deltagit i flera produktioner som producent, regissör, projektledare och skådespelare. 2007 belönades han med utmärkelsen Syriens bästa skådespelare. När kriget i Syrien startade flyttade Shami till Libanon för att sedan hamna i Leipzig, Tyskland. Sedan dess har han ägnat sig åt dockmakeri och ett flertal dockpjäser.


 

 

Kommande

 

”Fjäriln vingad” av Kätie Nilsson. Fotograf, Kätie Nilsson.

Kätie Nilsson

16 sep – 8 okt

 

Vernissage lör 16 sep kl.11-15.

 

Tecknare och grafiker.

Hennes grafiska blad är fragment från resor, möten och upplevelser. Utsikten från hennes ateljé, över Kattegatt, är också en inspirationskälla. Som betraktare till hennes bilder, får du följa med, där färg och form blir färdmedlet.


http://katienilsson.hemsida24.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Arrangör: Gislaveds konstförening.

 

”Identitet” av Agneta B. Lind. Fotograf, Agneta B. Lind. Och ”Utan titel” av Sabine Öllerer. Fotograf, Sabine Öllerer.

Agneta B. Lind och Sabine Öllerer

”ANALYSE /ANALYS”
14 okt – 12 nov

 

Vernissage 14 okt kl.11-15.

 

Det gemensamma i Agneta B. Linds och Sabine Öllerers verk är kopplingen till temat kropp och identitet. De båda konstnärerna går till botten med ämnet och analyserar det på ett konstnärligt sätt.

Agneta B. Linds vävar, handlar i en utvidgad mening om livet och dess ursprung. Hon tar delar av vår kropp ur sitt sammanhang och presenterar dem för närmare åskådande och analys.


I Sabine Öllerers verk har livets erfarenheter tecknats i form av erosioner och klyftor. Samtidigt kan dessa verk läsas som abstraherade teckningar, som utgör öppna och slutna formationer.

 

http://www.agnetalind.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
http://oellererkunst.de/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

”Utan titel” av Lena Cronqvist. Fotograf, Jonas Nilsson.

Lena Cronqvist

18 nov 2017 – 14 jan 2018

 

Vernissage lör 18 nov kl.12-15. Konstnären närvarar.
Utställningen invigs kl. 12 av Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall och Stockholm konst.

 

Välkommen in i Lena Cronqvists lika uppriktiga som säregna värld, befolkad av vardagens gestalter i all sin styrka, svaghet, kaxighet och osäkerhet.

 

Lena Cronqvists återkommande teman står inför en ständiga och egensinniga förändring. Flickornas grepp om mamma- och pappadockor hårdnar och mjuknar. Självporträtten mörknar och ljusnar. Lek övergår i häpen observation. Barndom och ålderdom byter plats. Tid och rum fördelas om.

 

Lena Cronqvist är född 1938, utbildad vid Kungliga Konstakademien i Stockholm 1959-64. Hon bor och arbetar i Stockholm och på Koster i Bohuslän. Hon hade sin första separatutställning 1965 och har sedan dess en central plats i svenskt konstliv.

Föregående månad
Augusti 2017
Nästa månad
ti on to fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31