ÖPPETTIDER

TIS–FRE 12–17
LÖR–SÖN 11–15

STÄNGT: 25/5, 6/6, 23-25/6 .

stängt mellan utställningspErioderna

Utställningar

Aktuellt

bild av målning

Green fields av Jolanta Nowaczyk

Jolanta Nowaczyk

6 – 28 maj

Vernissage 6 maj kl.11-15.

 

Född 1980, bor och arbetar i Borås.

 

”Mitt konstnärliga uttryck berör det romantiska måleriet. Det är i oljemåleriet och dess materia och teknik som hjälper mig att skapa landskap som jag har i mitt inre. Jag fångar den rätta atmosfären. Ett abstrakt uttryck möter landskap. Det finns i mitt måleri.”

/Jolanta Nowaczyk

 

Arrangör: Gislaveds konstförening.

 

Kommande


bild på konstverk

Tusen Nyllen av Johan Thunell

JohanThunell

Tusen och ett nylle

3 juni – 2 juli

Vernissage 3 juni kl.12 med efterföljande konstnärssamtal.
Ca kl.13.00 kommer konstnären ger en demonstration hur ett Nylle blir till från start till mål.

 

”Ibland när jag (som tillbringar min vardag på en glesbefolkad landsbygd) besöker storstaden och upplever dess folkmyller slås jag av en tanke: "Så mycket folk det ändå finns!" och samtidigt den ganska underbara insikten att alla är olika, alla är individer, var och en med sitt utseende och sina egenskaper. Om nu den store skaparen lyckats skapa miljarder individer, så kanske jag som är en "skapare" av mera blygsamt slag skulle kunna åstadkomma åtminstone tusen olika ansikten. Det vore en spännande utmaning att anta.”

/Johan Thunell

 

Johan Thunell etablerade sin verkstad under tidigt 1970 tal efter utbildning på Croydon College of Art, London. I början arbetade han huvudsakligen med bruksgods i stengods och porslin, inspirerad bl a av japansk och engelsk keramik. Efterhand har tyngdpunkten förskjutits mot skulpturalt arbete. De senaste åren har den mänskliga fysionomin hamnat i fokus och en följd av detta blev hans installation ”Tusen Nyllen”, ettusen rakubrända ansikten.

 

http://www.johanthunell.com/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Sommarsalong 2017

Sommarsalong 2017

8 juli – 13 aug


En ny salong för alla kreatörer i Gislaveds kommun kommer att visas i Gislavedskonsthall sommaren 2017. Salongen är öppen för alla som är 18 år fyllda med anknytning till Gislaveds kommun.

 

OBS !
P.g.a. ändrade förutsättningar i Godsmagasinet kommer nu istället utställningen Sommarsalong 2017 äga rum i Gislaveds konsthall.

 

Anmälningsblankett

Ladda ner anmälningsblankettPDF

 

Se webb för mer info. www.gislavedskonsthall.se/program/sosa17öppnas i nytt fönster

 

”Utan titel” av Heba Alakkad (fotograf, Heba Alakkad)

Heba Alakkad och Soubhi Shami

”Allt möjligt”

19 aug – 10 sep

 

Vernissage lör 19 aug kl.11 – 15

 

Heba är en konstnär från Syrien. I sitt hemland blev hon en kontroversiell person på grund av sitt starka ställningstagande för kvinnors rätt, bl.a. genom att delta i konstvisningar på Internationella Kvinnodagen flera år i sträck. Heba arbetar med collage, tyg, papper och måleri och hennes motiv är särpräglade, detaljrika och färgstarka, laddade med symboler och undertoner.

Soubhi Shami är en konstnär från Syrien som bor och verkar i Leipzig, Tyskland. Soubhi har varit verksam inom teater sedan 14 års ålder inom det Syriska konstinstitutet the Syrian ministry of art. Han blev erkänd som den bästa skådespelaren i Syrien under 2007. Sedan så slutade han sin verksamhet hos detta institut och påbörjade sin lilla mobila teaterverksamhet. Han började jobba som skådespelare och dockmakare hos organisationen the Arabs poppets foundation.

 

”Fjäriln vingad” av Kätie Nilsson. Fotograf, Kätie Nilsson.

Kätie Nilsson

16 sep – 8 okt

 

Vernissage lör 16 sep kl.11-15.

 

Tecknare och grafiker.

Hennes grafiska blad är fragment från resor, möten och upplevelser. Utsikten från hennes ateljé, över Kattegatt, är också en inspirationskälla. Som betraktare till hennes bilder, får du följa med, där färg och form blir färdmedlet.


http://katienilsson.hemsida24.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

Arrangör: Gislaveds konstförening.

 

”Identitet” av Agneta B. Lind. Fotograf, Agneta B. Lind. Och ”Utan titel” av Sabine Öllerer. Fotograf, Sabine Öllerer.

Agneta B. Lind och Sabine Öllerer

”ANALYSE /ANALYS”
14 okt – 12 nov

 

Vernissage 14 okt kl.11-15.

 

Det gemensamma i Agneta B. Linds och Sabine Öllerers verk är kopplingen till temat kropp och identitet. De båda konstnärerna går till botten med ämnet och analyserar det på ett konstnärligt sätt.

Agneta B. Linds vävar, handlar i en utvidgad mening om livet och dess ursprung. Hon tar delar av vår kropp ur sitt sammanhang och presenterar dem för närmare åskådande och analys.


I Sabine Öllerers verk har livets erfarenheter tecknats i form av erosioner och klyftor. Samtidigt kan dessa verk läsas som abstraherade teckningar, som utgör öppna och slutna formationer.

 

http://www.agnetalind.se/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
http://oellererkunst.de/länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

 

”Utan titel” av Lena Cronqvist. Fotograf, Jonas Nilsson.

Lena Cronqvist

18 nov 2017 – 14 jan 2018

 

Vernissage lör 18 nov kl.12-15. Konstnären närvarar.
Utställningen invigs kl. 12 av Mårten Castenfors, chef för Liljevalchs konsthall och Stockholm konst.

 

Välkommen in i Lena Cronqvists lika uppriktiga som säregna värld, befolkad av vardagens gestalter i all sin styrka, svaghet, kaxighet och osäkerhet.

 

Lena Cronqvists återkommande teman står inför en ständiga och egensinniga förändring. Flickornas grepp om mamma- och pappadockor hårdnar och mjuknar. Självporträtten mörknar och ljusnar. Lek övergår i häpen observation. Barndom och ålderdom byter plats. Tid och rum fördelas om.

 

Lena Cronqvist är född 1938, utbildad vid Kungliga Konstakademien i Stockholm 1959-64. Hon bor och arbetar i Stockholm och på Koster i Bohuslän. Hon hade sin första separatutställning 1965 och har sedan dess en central plats i svenskt konstliv.

Maj 2017
Nästa månad
ti on to fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31