Konsthallens öppettider

ons-tor 12-18
fre-sön 11-16

Stängt mellan utställningsperioderna.

Pedagogik

Den konstpedagogiska verksamheten utgår från eller knyter an till konsthallens program- och utställningsverksamhet. Konsthallen jobbar med bildning, hälsa och inkludering genom att erbjuda en rad olika aktiviteter under ledning av konsthallens konstpedagog.

Skolvisningar

Konsthallen erbjuder anpassade visningar för skolklasser av aktuell utställning och videoprogram. Det finns också möjligheten att skapa i konsthallens bildverkstad i samband med skolvisning.

Kulturupplevelser för skolan – årskurs 5
Utifrån kulturrådets riktlinjer för skapande skola erbjuder konsthallen alla kommunens årskurs 5:or att komma till konsthallen för att både skapa och ta del av aktuell utställning.
Aktiviteten genomförs klassvis.

Bildverkstad – Målarskolan

”Målarskolan” är en drop-in-verksamhet på för både barn och vuxna på onsdagkvällar då konsthallen håller kvällsöppet. Förutom att skapa ges också möjlighet att se aktuell utställning, diskutera konst och sitt eget skapande.

Kultur på recept – Målarskolan
Konsthallen erbjuder aktiviteten ”Målarskolan” till de som haft eller har Kultur på recept. Aktiviteten är en drop-in-verksamhet på dagtid i konsthallen. Förutom att skapa ges också möjlighet att se aktuell konstutställning, diskutera konst och sitt eget skapande.

Konst i vården
”Konst i vården” är en riktad verksamhet för kommunens institutioner för äldre, där nya intryck, samtal och diskussioner uppstår genom bildkonsten. Genom att titta på bildkonst, samtala och eget skapande ges stimulans till de äldre och inspiration till personalen.

 

 

Barnkultur - Konst/design åk 5 hösten 2015

På Gislaveds konsthall tittar vi på konst och skapar Smålands största återvinningsskulptur. Skapande i en tillåtande och kreativ miljö i Gislaveds konsthall.

Skulpturen kommer att växa sig större och större för var grupp som jobbar vidare på den…


Barnkultur - Konst/design åk 5 hösten 2016

Vi jobbar utomhus i trädgården för att skapa en stor gemensam rabatt av ”fingerblommor”. En rabatt som kommer att växa sig större och större för var grupp som jobbar vidare med den. Vi börjar med att gjuta av våra händer (fingerblommorna) som ska planteras i rabatten. Medans gipset torkar tar vi en titt på aktuell utställning. Arbetet fortsätter med att måla fingerblomman som slutligen planteras i en stor gemensam rabatt.

Föregående månad
Januari 2019
Nästa månad
ti on to fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31